Óda a függönyhöz

2020.11.19

Mivel is foglalkozik egy kommunikációs ügynökség?

Vannak megbízások, amik még rajtunk is kifognak? Ez a projekt a legjobb példa arra, hogy az elsőre lehetetlennek tűnő küldetések is sikerülhetnek, ha keményen, odaadóan dolgozunk. És persze ha nem hagy bennünket cserben a kreativitásunk ;)

Kukkantsatok a kulisszák mögé! 

(mivel megbízónk a cég kisebb átalakítása miatt mégsem valósította meg a kommunikációs kampányt, bátran megjelentetjük ötleteinket)

Fogalmazási keretek:

Közérthető, ám mégsem hétköznapi, elvonatkoztatott gondolatok, melyek pozitív képzettársításokat hívnak elő. Nem célcsoportspecifikus, hisz a termékek vásárlói széles réteget képviselnek, így megszólításukhoz kerülendők a kisarkított gondolatok, túlzó megfogalmazások.

Cél:

A termékek sokszínűségét megjeleníteni, ám mégis rendszert vinni az egymástól különböző, egyedi specifikumokkal bíró textilek leírásába.

Előnyei:

Az egyes kollekciók tematizálását teszi lehetővé, jól kommunikálható a későbbiekben és visszamenőleg is, egyéb marketingeszközök társíthatók hozzá (honlapra cikkek, blog, közösségi média bejegyzések, tematikus fotók stb.). Alkalmakhoz kapcsolható (világnapok, születésnapok, ünnepek, család, évszakok stb.), kiválóan alkalmas képzet- és érzettársítások előhívására, asszociációkra.

Az 5 példatermék a művészet, alkotás témakörhöz kapcsoltan kerül megjelenítésre:

REBEKA - líra

"A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni, akarsz-e mindig, mindig játszani..." Kosztolányi mintha ezt a különleges, halványan megcsillanó fényekben játszó, mégis monokróm textilt simítva fogalmazta volna Akarsz-e játszani című versének sorait. A natúr, visszafogott külső önmagában részletgazdag kidolgozottsága teszi különlegessé ezt a szövetet, mely játékos, mégsem harsány, különleges, mégsem hivalkodó. Játsszunk hát egy jót!

VK2001 JACQUARD - zene

Akár egy rapszódia, a kifejezés szabadságát hirdetve romantikus, mégis magában rejti a hagyományok tiszteletét, az örök értékrendet. Szenvedélyesen hullámzik, mégis természeténél fogva kötetlen, megzabolázhatatlan. Hangsúlyos választás a klasszikus térbe, játékos kiegészítője a vidéki romantikának.

VELLUTO - líra

Álmos félhomály dereng a szobában, az asztalon egy Babits kötet hever. Az Esti kérdés című versben aláhúzva az alábbi sorok:

Midőn az est, e lágyan takaró
fekete, síma bársonytakaró,
melyet terít egy óriási dajka,
a féltett földet lassan eltakarja...

Oly lágyan öleli otthonunkat ez a bársonyos kelme, lágy esése melegséget hoz a modern, letisztult terekbe, míg a neobarokk vadságát megzabolázza, az art deconak ad egy csipetnyi megnyugvást.

Süppedjünk be a fotelba, és merüljünk el a versek és a kelme művészetében!

DAMIAN - festészet

A törékeny virágok gyakori motívumai a festészetnek, ábrázolásukat végigkísérhetjük a művészetek történetén. Otthonunk ékeként ez a virágokkal, levelekkel teli szövet impozáns érzetet hoz a letisztult, modern lakásokba, formavilága a klasszikus és polgári enteriőrök hangulatát idézi. Pamut-poliészter összetétele ötvözi a lágy tapintást a selymes csillogással, mely figyelmet parancsol, de tekintetünket kellemesen simogatja.

Legyünk részesei az alkotásnak!

FUJI FR

Magához vonz a hangsúlyos, rusztikus szövet. Apró érintések által a bizonyosság, állandóság, otthonos puhaság a biztonságos, mégis művészien finom, visszafogottan fényes felületen. Az otthon melegét hívja elő egy idegennek hitt hotelszobában, mindennapjaink dolgos irodafalai közt, egyszínű, mintázat nélküli, határozott textúrája modern, minimál jegyeket hoz skandináv, vidéki otthonunkba is.