A változás JÓ

2021.03.17

Fogadjátok szeretettel Mészáros Ágnes írását, a Mag Nyelvi és Tréningközpontból:

A minap az általam nagyra tartott Kurtán Klára HR tanácsadó és coach előadását hallgattam a Facebookon és nagyon elgondolkodtatott, amit mondott. Dióhéjban: eddig is ez volt a szitu, de manapság a világjárvány idején (közepén??...végén???) megsokasodott a #csupacsodahűdejóazélet idézetek száma.

"Végre jut idő magunkra, magunkba fordulhatunk és feltöltődhetünk."

"Lásd meg a lehetőséget és a szépséget ezekben a nehéz napokban!"

Na, mi megláttuk: szó szerint magunkba fordultunk tavaly év végén és az asztalra csaptunk. Merthogy basszus, semmi és senki nem volt jó(l). Sem a gyerekeink, sem a családunk, sem mi magunk.

Szóval, megengedtük magunknak, hogy sz@rul érezzük magunkat és a mandalszínezőt összefirkáljuk. De úgy igazán, jól rányomva a ceruzát, hogy még a következő oldal is kilyukadjon.

Mert hát a felszín lehet szép, de azért a Jóisten/élet/karma (ide válassza ki mindenki azt, amiben hisz) néha-néha átrajzolja a dolgokat. Meg kitép lapokat. Meg rajzol oda még két lótuszvirágot, hogy amikor azt hiszed, már befejezted a műved, rájöjj, még mindig ott figyel egy kis fekete-fehér terület, ami színezésért kiált.

És akkor újrakezded. Milyen színű legyen? Mi illene ahhoz, amit eddig színeztünk? Harmónia legyen? Vagy épp ellenkezőleg? Valami teljesen más, hogy legyen egy feltűnő foltocska, ami odavonzza mindenki szemét?

Tehát elővettük a színesceruzákat, kitettük az összes színt magunk elé és elkezdtünk válogatni. És addig ecc-pecc kimehetsz-eztünk, amíg ez maradt: MAG Nyelvi és Tréningközpont.

Most mindenki felteheti magában a kérdést: jó, de mi változott? Hááááát, nézzetek körül! Sok minden. Bennünk is.

Egy valami nem: az elszántságunk. Így tanítunk és tartunk tréningeket. Ezt tettük eddig is és folytatjuk a jövőben is. Ja, és igen. Hozzátettünk még jó pár lótuszvirágot ahhoz a bizonyos mandalához, a színesceruzákat viszont a ti kezetekbe adjuk. Színezzétek őket bátran, kedvetekre. De ha úgy esik jól, akkor firkáljátok össze, igazi megkönnyebbülés lesz sok helyzetben. És figyelem!

Lehet, hogy néha-néha még több alakzatot fogunk hozzáadni, hogy soha ne legyen vége.

Mészáros Ágnes